Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Aktiviteter med temaet Småkager

Kultur og traditioner > Smagen af jul
I denne aktivitet skal eleverne, på baggrund af deres kendskab til duften af julens smage, eksperimentere med julekagers smag. Eleverne skal undersøge, hvad der sker med kagernes smag, når der tilsættes og kombineres forskellige krydderier/smage i dejen. De skal på baggrund af dette, udvikle en opskrift, som efter deres egen personlige vurdering smager af jul.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Jul
  • Krydderier
  • Bagning
  • Småkager
  • Erindringer
Aktivitetstyper
  • Snak
  • Tilbered
  • Fremlæg
  • Skriv
  • Sans
  • Duft
  • Smag
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Snak
  • Tilbered
  • Fremlæg
  • Skriv
  • Sans
  • Duft
  • Smag
  • Jul
  • Krydderier
  • Bagning
  • Småkager
  • Erindringer
Natron, bagepulver hjortetaksalt og potaske er alle kemiske hævemidler. Men hvorfor skal der anvendes natron i nogle julekager og bagepulver i andre? I denne aktivitet kan eleverne opnå kendskab til forskellige typer af hævemidler. De skal erfare, at der findes forskellige typer af hævemidler, og de skal selv udføre et eksperiment, hvor de tester hvilket hævemiddel, der giver den sprødeste brunkage.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
Faglige temaer
  • Bagning
  • Småkager
  • Jul
Aktivitetstyper
  • Bag
  • Smag
  • Undersøg
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Bag
  • Smag
  • Undersøg
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Bagning
  • Småkager
  • Jul