Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Aktiviteter med temaet Ostefremstilling

Undervisningsforløb > Rundt om osten
Denne aktivitet har til hensigt at give eleverne et fagligt fundament til at kunne arbejde med ostefremstilling. Eleverne præsenteres bl.a. for en video samt en fagtekst, som de kan arbejde med for at opnå kendskab til grundprincipper ved ostefremstilling.
Fag
Naturfag i produktion
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Ost
  • Ostefremstilling
Aktivitetstyper
  • Læs
  • Undersøg
  • Naturfag i produktion
  • Kok 1. år
  • Kok 2. år
  • Kok 3. år
  • Kok 4. år
  • Læs
  • Undersøg
  • Ost
  • Ostefremstilling
I denne aktivitet fremstiller eleverne forskellige oste ud fra opskrifter. De skal fremstille knapost, paneer, feta og/eller hytteost samt ricotta. Formålet med dette er, at eleverne får erfaringer med nogle af de oste, som de selv kan fremstille.
Fag
Naturfag i produktion
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Ost
  • Ostefremstilling
Aktivitetstyper
  • Lav
  • Naturfag i produktion
  • Kok 1. år
  • Kok 2. år
  • Kok 3. år
  • Kok 4. år
  • Lav
  • Ost
  • Ostefremstilling
I denne aktivitet kan eleverne udvælge en eller flere problemstillinger, hvorved de får mulighed for at fordybe sig i det faglige indhold, som de har tillært sig i osteforløbet og bringe dette i anvendelse i køkkenet.
Fag
Naturfag i produktion
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Ost
  • Ostefremstilling
Aktivitetstyper
  • Undersøg
  • Naturfag i produktion
  • Kok 1. år
  • Kok 2. år
  • Kok 3. år
  • Kok 4. år
  • Undersøg
  • Ost
  • Ostefremstilling