Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Aktiviteter med temaet Kammusling

I denne aktivitet skal eleverne drøfte, hvad de ved på forhånd om kammuslinger. De skal smage på kammusling, sætte ord på smag og tekstur samt læse en kort tekst om kammusling.
Fag
Varekendskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Kammusling
  • Kammusling
Aktivitetstyper
  • -
  • Varekendskab
  • Kammusling
I denne aktivitet skal eleverne følge en step by step-guide for at erfare, hvordan man får muslingen ud af sin skal. De skal læse en kort tekst om kammuslingens anatomi, mens de selv forsøger at identificere de forskellige anatomiske dele.
Fag
Varekendskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Kammusling
Aktivitetstyper
  • -
  • Varekendskab
  • Kammusling
Når man steger kammusling, trækker muskelfibrene sig sammen og musklen mister væske. Derved bliver den mere fast og hård og noget mere tør. Hvis kammusling steges for længe, bliver de hårde. I denne aktivitet skal eleverne følge en guide til stegning af kammuslingen.
Fag
Varekendskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Kammusling
Aktivitetstyper
  • -
  • Varekendskab
  • Kammusling
Kammusling kan spises rå, f.eks. med lidt sojasauce og som sashimi eller sushi. Den kan også steges eller pocheres. Ofte serveres kammusling med ærter, når de er i sæson. I denne aktivitet skal eleverne tilberede en ærtesuppe med kammusling. Efterfølgende skal eleverne lave en anmeldelse af retten.
Fag
Varekendskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Kammusling
Aktivitetstyper
  • -
  • Varekendskab
  • Kammusling