Naturfag i produktion Kopiark og PDF Kopiark Hent alt som PDFGiv din vurdering Indhold med samme tema Maillard (11) Aktiviteter i forløbet 1 Plakat: Kend de fem grundsmage 2 Plakat: Vi smager med alle sanser 3 Plakat: Sådan smager vi 4 Plakat: Lav supper, der smager 5 Plakat: Dit smagskit i køkkenet (kun print-selv) 6 Plakat: Umami - den femte grundsmag (kun print-selv) 7 Plakat: Smagens dimensioner 8 Plakat: Madlavningsmetoder (kun print-selv) 9 Plakater: Emulsioner (kun print-selv) 10 Plakat: Det grønne som vi spiser 11 Umami-synergi - Få mere umami i maden (kun print-selv) 12 Maillard-reaktioner og karamellisering (kun print-selv) 13 Smagen af gris - fra jord til bord (kun print-selv) Forfattere: Morten Christensen Vertikale faneblade Aktivitet Her finder du plakaten: Maillard-reaktioner og karamellisering. Plakaten kan hjælpe eleverne til at forstå bruningsreaktionerne, og hvordan man fremmer Maillard-reaktioner og karamellisering, når man tilbereder mad. Aktivitet1Lad eleverne læse og kigge ind i plakaten: Maillard-reaktioner og karamellisering. Eleverne kan forklare hinanden, hvad Maillard-reaktioner, karamellisering og bruning er, og hvad de forskellige illustrationer fortæller om, hvordan de kan arbejde med det i køkkenet. Lad dem også scanne QR-koden for at læse og se mere om emnet i en fagtekst.