Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Morten Falk. Foto: Torben Ager
    Morten Falk. Foto: Torben Ager

Du er her

Kom med Morten Falk i køkkenet ved Aarhus Food Festival og SPIS! Odense

Søger...

Artikel Morten Falk, Danmarks deltager i Bocuse d’Or, bliver en del af Smag for Livets indsats ved Aarhus Food Festival og SPIS! Odense

Den danske Bocuse d’Or-deltager Morten Falk deltager sammen med Smag for Livet i årets Food Festival i Aarhus 2. - 4. september og i SPIS! Odense 17. september.

Her vil den kendte mesterkok udfordre skoleelever og publikum ved festivalerne, og sammen med Smag for Livets centerleder, gastrofysiker Ole G. Mouritsen, dekonstruere en af sine retter fra Bocuse d'Or-konkurrencen.

Det sker som en del af Bocuse d’Or Danmarks madprojekt, Med kokken i køkkenet, som Nordea-fonden støtter med tre mio. kr. over en treårig periode.

Projektet "Med kokken i køkkenet" skal øge madkompetencer og bringe glæden ved madlavning frem hos børn og unge, og Morten Falk og hans medhjælper til Bocuse d’Or-konkurrencerne, Emil Rodam, gælder sig til at gå i køkkenet med børn og unge landet over:

”For mig er køkkenet meget mere end en arbejdsplads. Det er et sted, hvor mennesker mødes, lærer og inspirerer hinanden - og ikke mindst har det sjovt sammen. Derfor glæder jeg mig utrolig meget til at tilbringe mange timer i køkkenet med børn og unge fra hele Danmark. Jeg er sikker på, at vi sammen får det bedste frem ved madlavning og giver hinanden gode oplevelser,” siger Morten Falk, der i foråret deltog ved årets uofficielle VM for kokke, Bocuse d’Or. 

For Morten Falk er projektet en særlig anledning til at bringe madlavningen væk fra de lukkede køkkener og bredt ud til unge mennesker, der bl.a. selv skal inddrages i tilblivelsen af sund mad. Og netop projektets brede fokus på madglæde og udvikling gennem madlavning tiltaler Nordea-fonden: 

”Vi støtter projekter, der forbedrer mad- og måltidskulturen i Danmark; både i skole, hjem og fritid. Det handler om at bruge måltidet til at skabe sammenhæng, styrke fællesskaber og håndelag i forhold til at lave sund mad. Madvaner grundlægges fra barnsben, og mad rummer mulighed for at lege, være kreativ og få sanselige oplevelser. Derfor vil vi bidrage til, at børn får viden, gode madvaner og oplevelser med at dyrke, lave og spise sund mad i både daginstitutionen, skolen, hjemmet og fritiden,” siger Henrik Lehmann Andersen, Nordea-fondens direktør.