Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Sauce Poivre

Søger...

Kort fakta :

Ingredienser

  1. 50 g gulerødder
  2. 100 g løg
  3. 3 persillestilke
  4. 1 kvist timian
  5. 2 laurbærblade
  6. 1/2 dl olie
  7. brunede vildtskrog
  8. ca. I/2 dl vineddike
  9. vildtsky
  10. 1 I espagnole
  11. 1/2 tsk. knust, sort peber
  12. 50 g koldt smør

Fremgangsmåde

  • Fintsnittede løg og gulerødder brunes i olie, tilsættes persillestilke, laurbærblade, peber og timian, nedkoges med vineddike, tilsættes vildtskrog og afkoges med vildtsky i ca. 1 time.
  • Fonden passeres og nedkoges med espagnole, koges blank under afskumning, monteres med koldt smør og smages til.
  • Evt. stegesky/marinade indgår i tilberedningen af saucen.