Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Sauce Bordelaise

Søger...

Kort fakta :

Ingredienser

  1. 100 g finthakkede skalotter
  2. 50 g koldt smør (til montering)
  3. 25 g smør
  4. 100 g oksemarv
  5. 3 1/2 dl rødvin
  6. lidt suppe
  7. 1 I demi-glace (fremstillet med stegesky fra retten)

Fremgangsmåde

  • De finthakkede skalotter svitses i smør, nedkoges med rødvinen og tilsættes demi-glace,.
  • Saucen koges ud, afskummes, passeres og monteres med koldt smør.
  • Ved anretningen tilsættes skiver af oksemarv, der er pocheret i lidt suppe eller rødvin. Saucen smages til.
  • I Danmark tilsættes ofte ca. 100 g hakkede, svitsede champignons, og saucen passeres ikke.