Info
Smag for Livet deltager igen i år på Det Fynske Dyrskue i Odense.
Fredag d. 15/6 er dagen, hvor en række skoleklasser besøger dyrskuet. Her står elever fra de fynske smageklasser på Tarup Skole og Roser Skolen fra kl. 11:00-13:00 klar til at lære fra sig med fokus på at undgå madspild. Besøgende skoleklasser kan lære at lave "rizza", som de fynske smageklasser har arbejdet med hos innovationskøkkenet Styrbæks, mens der vil være smagsprøver til de øvrige gæster.
På Styrbæks har elevernes arbejde især fokuseret på forskellen på ”sidste anvendelsesdato" og "bedst før"/"bør anvendes inden”, hvor de for disse to datomærkningers vedkommende har øvet sig i at bruge sanserne til at afgøre om noget skal smides ud eller ikke. Til deres rizzaer har eleverne derfor arbejdet med overskudsgrønt fra det lokale supermarked.
Hvis du også vil prøve at lave dine egen rizza, kan du finde opskriften her.
Lørdag d. 16/6 kl. 12:30-17:00 vil Smag for Livet være at finde i samme telt som om fredagen, men denne gang med en række eksperimenter, der skal gøre gæsterne klogere på, hvordan vi smager med alle sanser. Der vil bl.a. være mulighed for at gå på blå opdagelse i smagssansen, spille memory med sin lugtesans og lege gætteleg med de fem grundsmage - eller man kan fordybe sig med at lave en kartoffelmad, der taler til alle sanser!