Ost ost ost ost, mange elsker ost! Og med et mangfoldigt ostelandskab med mere end 1500 forskellige slags og med nytilkomne hele tiden, må der siges at være noget for enhver smag. Ost bliver lavet verden over, og er et fantastisk håndværk. Det er en meget alsidig spise, der kan anvendes og serveres i utallige variationer. Denne store diversitet kan også skabe forvirring, og det kan være svært at finde rundt i de mange smage, teksturer, modningsgrader og fremstillingsmetoder, når den perfekte ostetallerken skal sammensættes.
Forløbet her er udviklet til tjenerelever for at give dem et grundlæggende kendskab til ostens verden, herunder hvordan ost produceres og ikke mindst, hvordan ost kan inddeles i større grupper med overordnede fælles karakteristika. Forløbet vil klæde eleverne på til at kunne udvælge, sammensætte og præsentere en fantastisk ostetallerken. Men materialet kan også anvendes af andre med interesse for ost.
Forløbet består af følgende tre aktiviteter, som med fordel kan gennemføres i den oplistede rækkefølge, hvor eleverne i aktivitet 1 kan få et grundlæggende kendskab til ost og ostefremstilling. Dette danner afsæt for en ostesmagning i aktivitet 2, hvor der er fokus på kendetegn ved de forskellige grupper af ost. Aktivitet 3 hjælper eleverne med at bruge alt det, de har lært om oste, til at sammensætte og præsentere en ostetallerken.
Aktiviteter i forløbet
- -
- Ost
- Anretning
- -
- -
- Ost
- Anretning
- -
- -
- Ost
- Anretning
- -