Tværfaglig Kopiark og PDF Kopiark Hent alt som PDF Indhold med samme tema De fem grundsmage (33) Aktiviteter i forløbet 1 Plakat: Kend de fem grundsmage 2 Plakat: Vi smager med alle sanser 3 Plakat: Sådan smager vi 4 Plakat: Lav supper, der smager (kun print-selv) 5 Plakat: Dit smagskit i køkkenet (kun print-selv) 6 Plakat: Umami - den femte grundsmag (kun print-selv) 7 Plakat: Smagens dimensioner 8 Plakat: Madlavningsmetoder (kun print-selv) 9 Plakater: Emulsioner (kun print-selv) 10 Plakat: Det grønne som vi spiser 11 Umami-synergi - Få mere umami i maden (kun print-selv) Vertikale faneblade Aktivitet De 5 grundsmage, som menneskets smagsløg er i stand til at registrere, er sur, salt, sød, bitter og umami. De fleste smage i vores mad er en kombination af disse fem grundsmage samt af en række forskellige aromastoffer. Tag udgangspunkt i denne plakat, hvis du vil undervise dine elever i smag og de 5 grundsmage. Artikel1Download plakaten "Kend de fem grundsmage" under download eller lige her. Du kan også supplere med at læse denne udførlige artikel om smagsløg (når du klikker, åbner artiklen lige her i et vindue).