Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Kartoffelsuppe
    Kartoffelsuppe

Du er her

Tilsmagning: Smag for kartoffelsuppe

Søger...

Opskrift Denne opskrift på kartoffelsuppe er udviklet til brug i faget Madkundskab og som en øvelse i tilsmagning. Men hvad med at prøve kræfter med den derhjemme i familien og sammen smage til?

 

Til 3 personer
 
Ingredienser:
  • 350 g kartofler
  • 200 g persillerødder
  • 1 liter grønsagsbouillon (2 tern i 1 liter vand)
  • 2 porrer
  • Tabasco
  • æbleeddike
  • fløde
  • sukker
  • salt
Fremgangsmåde:
  1. Skræl kartofler og persillerødder
  2. Skær kartofler og persillerødder i små tern
  3. Rens porren, og skær den i små skiver
  4. Bland bouillon i 1 liter vand
  5. Find en stor gryde, kom bouillonen og grøntsagerne i
  6. Lad det koge i ca. 25 min
  7. Blend suppen
  8. Kom suppen tilbage i gryden
  9. Smag til med tabasco, start med 1 dråbe og smag. Hvad synes du? Skal der mere i?
  10. Smag til æbleeddike, start med 1 tsk og smag. Hvad synes du? Skal der mere i?
  11. Smag til med fløde, start med 1 tsk. Hvad synes du? Skal der mere i?
  12. Smag til med sukker, start med ¼ tsk. Hvad synes du? Skal der mere i?
  13. Smag til med salt, start med 1 knsp. Hvad synes du? Skal der mere i?