Opskrift Denne opskrift på kartoffelsuppe er udviklet til brug i faget Madkundskab og som en øvelse i tilsmagning. Men hvad med at prøve kræfter med den derhjemme i familien og sammen smage til?
Til 3 personer
Ingredienser:
- 350 g kartofler
- 200 g persillerødder
- 1 liter grønsagsbouillon (2 tern i 1 liter vand)
- 2 porrer
- Tabasco
- æbleeddike
- fløde
- sukker
- salt
Fremgangsmåde:
- Skræl kartofler og persillerødder
- Skær kartofler og persillerødder i små tern
- Rens porren, og skær den i små skiver
- Bland bouillon i 1 liter vand
- Find en stor gryde, kom bouillonen og grøntsagerne i
- Lad det koge i ca. 25 min
- Blend suppen
- Kom suppen tilbage i gryden
- Smag til med tabasco, start med 1 dråbe og smag. Hvad synes du? Skal der mere i?
- Smag til æbleeddike, start med 1 tsk og smag. Hvad synes du? Skal der mere i?
- Smag til med fløde, start med 1 tsk. Hvad synes du? Skal der mere i?
- Smag til med sukker, start med ¼ tsk. Hvad synes du? Skal der mere i?
- Smag til med salt, start med 1 knsp. Hvad synes du? Skal der mere i?