Hvordan føles et perfekt udblødt bygkorn, når man vil brygge godt øl fra en lokal mark?
Hvis man er erfaren nok og ikke har råd til et avanceret analyseapparat, så er sanserne det bedste redskab for en ølbrygger.
Mads Cort Nielsen er uddannet i fødevarevidenskab fra Københavns Universitetet. Han har søgt vejen mellem håndværk og videnskab og fundet den balance hos Kølster Bryghus i Humlebæk.
Efter Mads' mening findes der ikke rigtig og forkert øl; han ønsker, at smagen kan diskuteres.
Her forklarer Mads, hvordan han bruger sine sanser i sit håndværk.
Om smagsfilmene:
De seks film i denne serie er lavet i 2017 og 2018 af forsknings- og formidlingscentret Smag for Livet. Formålet er at give en introduktion til madprofessionelles brug af sanserne i deres håndværk, og dermed inspirere til at anerkende sanserne som vigtige redskaber i det professionelle liv.
Filmene vil kunne bruges til undervisning på de tekniske skoler og i folkeskolens mellemtrin og udskoling, fx i madkundskab i forbindelse med færdigheds- og vidensmålene om smag og tilsmagning og/eller råvarekendskab.
Tilrettelæggelse: Mathias Skovmand-Larsen, Smag for Livet
Produktion: Simone Hedelund
Fotograf: Jonas Bang
Instruktør: Daniel Schefte
Klippere: Mikkel Stenild og Emil Vinther
En særlig tak til de medvirkende: Casper, Svend, Jens, Ane, Ian, Mads og Dak.
Omtalt i artiklen
I sin tid i Smag for Livet var Mathias Skovmand-Larsen researcher ved Nordic Food Lab og Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet. Han er nu adjunkt i madkundskab på UCC - et job, han også havde før sin tid i Smag for Livet.
Før det var han projektleder for Restaurant Relæ samt leder af importfirmaet Vinikultur.