Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Food for Science

Du er her

STEM-undervisning med mad og gastrofysik

Søger...

Begivenhed Smag for Livet inviterer STEM-, natur- og madfaglige undervisere ved både grundskoler, erhvervsskoler, gymnasier og professionshøjskoler til tre gratis fyraftensseminarer om smag i undervisningen.
Gastrofysiker, Morten Christensen er vært ved seminarerne

Gennem inspirationsoplæg og praktiske øvelser giver hvert seminar dig viden om og inspiration til at bruge gastrofysik, mad og smagsoplevelser i din naturfaglige undervisning. 

Oplægsholderne fra Smag for Livet har stor erfaring med at bruge mad som afsæt for undervisning og formidling i naturfaglige emner.

Det er muligt at deltage i enkelte eller alle seminarer. Seminarerne er gratis, men kræver tilmelding - skriv til kontakt [at] smagforlivet.dk

Regler i en coronatid:
Vi overholder de gældende retningslinjer for undervisning. Det betyder:

  • Vi opretter kun små hold, så der er plads til, at deltagerne kan holde mindst 1 meters afstand.
  • Håndsprit og alm. håndvask med sæbe er selvfølgelig til rådighed.
  • Mundbind er påbudt, når du går ind på Kold College og i GastroLab. Vi har mundbind, du kan få, hvis du ikke har et selv.

 

PROGRAM:

Mandag d. 5. oktober kl. 15.00-16.30
1. SEMINAR: STEM-UNDERVISNING I KØKKENET

  • Gastrofysik og gastrofysiske metoder: hvad skal du bruge, og hvordan gør du?
  • Sådan kan du arbejde med madoplevelser som inspiration til åbne spørgsmål og hypotesedannelse (IBSE).

 

Mandag d. 2. november kl. 15.00-16.30
2. SEMINAR: SMAG PÅ GASTROFYSIK

  • Intro til gastrofysik: Naturvidenskaben bag smagen.
  •  Prøv en aktivitet fra Fag med Smag, Smag for Livets gratis lærings-app og få inspiration til din egen undervisning.

 

Mandag d. 30. november kl. 15.00-16.30
3. SEMINAR: MADENS MOLEKYLER

  • Hvilke molekyler, processer og sanselige parametre er særligt i fokus ved gastrofysik i STEM-undervisning?
  • Sådan bruger du smagsoplevelser til at undervise i madens molekyler. 

 

Seminarerne foregår i GastroLab på Kold College, Landbrugsvej 55, 5260 Odense S.

Har du spørgsmål om din deltagelse? Så kan du ringe til:

  • Mikael Schneider: 4010 1948
  • Eva Rymann: 9350 7071

 

Adresse: 
Kold College
Landbrugsvej 55
5260 Odense S
Danmark