Info
Gennem inspirationsoplæg og praktiske øvelser giver hvert seminar dig viden om og inspiration til at bruge gastrofysik, mad og smagsoplevelser i din naturfaglige undervisning.
Oplægsholderne fra Smag for Livet har stor erfaring med at bruge mad som afsæt for undervisning og formidling i naturfaglige emner.
Det er muligt at deltage i enkelte eller alle seminarer. Seminarerne er gratis, men kræver tilmelding - skriv til kontakt [at] smagforlivet.dk
Regler i en coronatid:
Vi overholder de gældende retningslinjer for undervisning. Det betyder:
- Vi opretter kun små hold, så der er plads til, at deltagerne kan holde mindst 1 meters afstand.
- Håndsprit og alm. håndvask med sæbe er selvfølgelig til rådighed.
- Mundbind er påbudt, når du går ind på Kold College og i GastroLab. Vi har mundbind, du kan få, hvis du ikke har et selv.
PROGRAM:
Mandag d. 5. oktober kl. 15.00-16.30
1. SEMINAR: STEM-UNDERVISNING I KØKKENET
- Gastrofysik og gastrofysiske metoder: hvad skal du bruge, og hvordan gør du?
- Sådan kan du arbejde med madoplevelser som inspiration til åbne spørgsmål og hypotesedannelse (IBSE).
Mandag d. 2. november kl. 15.00-16.30
2. SEMINAR: SMAG PÅ GASTROFYSIK
- Intro til gastrofysik: Naturvidenskaben bag smagen.
- Prøv en aktivitet fra Fag med Smag, Smag for Livets gratis lærings-app og få inspiration til din egen undervisning.
Mandag d. 30. november kl. 15.00-16.30
3. SEMINAR: MADENS MOLEKYLER
- Hvilke molekyler, processer og sanselige parametre er særligt i fokus ved gastrofysik i STEM-undervisning?
- Sådan bruger du smagsoplevelser til at undervise i madens molekyler.
Seminarerne foregår i GastroLab på Kold College, Landbrugsvej 55, 5260 Odense S.
Har du spørgsmål om din deltagelse? Så kan du ringe til:
- Mikael Schneider: 4010 1948
- Eva Rymann: 9350 7071