Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Foto: Smagekit til Smagens Dag
    Foto: Smagekit til Smagens Dag

Du er her

Smagens Dag 2017: Smag med alle sanser

Søger...

Begivenhed Temaet for Smagens Dag 2017 er 'Smag med alle sanser' - og med følger et helt nyt smagekit.

Smag for Livets gode venner i Smagens Dag sætter onsdag d. 27. september fokus på smagssansen på skoler over hele landet. Årets tema er Smag med alle sanser, og i den forbindelse har Smagens Dag sammen med Smag for Livet udviklet et smagekit, der skal inspirere, understøtte og kvalificere pædagoger og lærere til at tilrettelægge og gennemføre læringsaktiviteter om temaet smag i undervisningen. Formålet med smagekittet er at overraske, udfordre og stimulere eleverne med smags-, syns-, føle-, lugte- og høreindtryk. Læs meget mere om smagekittet, læremidlerne og tilmelding på Smagens Dags hjemmeside.

Om Smagens Dag

Smagens Dag sætter fokus på smagssansen, og eleverne skal lære at smage. Læreren arrangerer fx en temadag med mange smagsmæssige oplevelser, der vækker smagsløgene. Målet er at få eleverne til at tænke over, hvad de putter i munden, og hvorfor de gør det. Smagens Dag skal være en spændende og aktiv dag fyldt med smagsoplevelser.

Smagspræferencer grundlægges tidligt, og desværre er det sådan, at mange elever ikke får mulighed for at smage mange forskellige råvarer eller råvarer med forskellig smag. Skolens opgave er bl.a. at danne hele mennesker. Derfor er det en vigtig opgave at præsentere eleverne for mange forskellige smagsoplevelser. På Smagens Dag udfordres elevernes smagssans, så de får oplevelser og gør erfaringer, som kan danne grundlag for elevernes egne valg af fødevarer.

Adresse: 
Hele Landet
Danmark