Info
Arrangementet er gratis, og tilmelding er ikke nødvendig.
Folkeuniversitetet Odense står bag arrangementet. Se mere på fuodense.dk.
Saftig ande-, gåse-, eller flæskesteg med sprødt skind. Brunede og hvide kartofler, rødkål og den brune sovs. Julevinen. Risengrød, risalamande og kirsebærsauce.
Smagen af julemaden skal helst være præcis, som vi husker det fra tidligere, ellers bliver det ikke rigtig jul.
For traditioner og traditionelle måltider er nogle af de oplevelser, som er stærkest til at vække erindringer. Duften og smagen af en ret kan på ingen tid bringe os tilbage i vores bedstemoders køkken og minde os om mennesker og begivenheder, som vi troede, vi havde glemt for længst.
Julen og julens måltider er nok de bedste eksempler, og det gælder på tværs af alderstrin og sociale skel.
Kom og hør om, hvordan og hvorfor det hele bliver, som det skal være, i foredraget i Møntergården, Odense. Professor, dr.scient. Ole G. Mouritsen, centerleder for Smag for Livet, præsenterer Smagen af jul.
- Lørdag d. 5. december 2015 kl. 13 - 13.30 og
- Søndag d. 13. december 2015 kl. 13 - 13.30.