Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

OFF15, Odense Filmfestival

Søger...

Info

24. august 2015

Varighed: 2 timer.

Arrangementet er gratis (sushi-box til 150,- kan tilkøbes). Pladserne kan forhåndsbestilles på filmfestivalens hjemmeside. Mød op senest 15 min. før programstart.

Begivenhed The Science of Sushi v. Ole G. Mouritsen, centerleder, Smag for Livet. Foredrag og dokumentarfilmen Jiro Dreams of Sushi.

Sushi handler om lidenskab, videnskab, æstetik, livsglæde og sundhed

Sushi i sin originale form er en måde at konservere fisk på ved hjælp af gæret og sur ris. I moderne sushi er både fisk og ris helt friske, og ofte spises fisken rå. Samtidig benyttes grøntsager, tang og skaldyr.

Alle råvarer er sund mad med et stort indhold af vigtige proteiner, fedtstoffer og mineraler. Sushi er mad, som er godt for kroppen, som beriger hjernen og er en fornøjelse for øjet. Sushi er sund mad, hvor råvarernes kvalitet, smagen, den kemiske sammensætning, teksturen, farverne og den æstetiske fremtræden er uadskillelige størrelser. Sushi er mad, hvor glæden ved forberedelserne, selve tilberedningen, æstetikken og præsentationen er lige så vigtige for oplevelsen som selve maden. Sushi handler om både lidenskab, videnskab og sundhed.

Ole G. Mouritsen er dr. scient. og professor i biofysik ved Syddansk Universitet (SDU), og er interesseret i videnskaben bag madlavning, særligt sushi. Han vil fortælle om sushi fra et kulturhistorisk og videnskabeligt synspunkt. I forbindelse med arrangementet viser han dokumentarfilmen Jiro Dreams of Sushi.

I forbindelse med arrangementet tilbyder Restaurant Goma en Goma-sushi box, som består af 18-20 stk. lækker blandet sushi. Sushi-boxen koster DKK 150 og er et tilkøb til billetten. Billetsalget lukker fredag d. 21. august kl. 23.59.

 

Adresse: 
TEATER95b
Vestergade 95b
5000 Odense C
Danmark