Fra Jesus’ sidste nadver, Babettes gæstebud, Prousts madeleinekager, den gale Hattemagers teselskab til Harry Potters multismagsbønner har mad spillet en vigtig rolle i litteraturen. Hvad enten den er rådden, overdådig, magisk eller helt fraværende er den blandt andet blevet brugt for dens symbolværdi eller som erindringskatalysator. I dag kan forbindelserne mellem mad og litteratur ses i mange afskygninger: madprogrammer, kogebøger, gastronomiske magasiner og litterære madoplevelser.
Litteratorium vil derfor gerne invitere til oplægs- og debataften om mad og litteratur, herunder også repræsentationen af mad i bredere kulturelle sammenhænge.
Vi får blandt andet besøg af Casper Thrane, medforfatter til Livretter - mad i kunst og litteratur, og Anna Simonia Gjørup, der er kandidatstuderende på litteraturhistorie, AU, og har arbejdet med kogebogen som æstetisk objekt og arrangeret litterære middage.
Så hvis du vil lyde lige så klog som Roland Barthes, når du snakker om mad, så kom glad: “For what is food? It is not only a collection of products … It is also, and at the same time, a system of communication, a body of images, a protocol of usages, situations, and behavior.”
Entré: 20 kr, og så får du en øl eller vand med i prisen!
Det vil også være muligt at købe kage og kaffe til arrangementet.
Begivenhed Smag for Livets Casper Thrane er blandt oplægsholderne i dette arrangement om mad, litteratur og kultur.
Adresse:
Litteratorium
Langelandsgade 139
8000 Aarhus C
Danmark