På kurset "Smag for Livet" bliver kursisterne præsenteret for ny viden om smag og smagssansen, får smagsoplevelser i workshops og måltider og præsenteres for læringsforløb og undervisningsmaterialer, der kan anvendes i madkundskab og i tværfaglige forløb.
Program
Torsdag den 6. oktober 2016
9.30 – 10.00:
Kaffe, te og brød.
10.00 – 10.15:
Velkomst v. kursusudvalget.
10.15 – 10.45:
Præsentation af projektet: Smag for Livet v. Mikael Schneider, Smag for Livet
10.45 – 11.15:
Ny viden om Smag og smagssansen v. Mathias Porsmose Clausen, SDU
11.15 - 12.30:
Konsistens og mundfølelse v. Ole G. Mouritsen, SDU og Klavs Styrbæk, STYRBÆKS
12.30 – 13.30:
Smagsudfordrende frokost v. Klavs Styrbæk.
13.30 – 14.15:
Smagens Dag og Smag for Livet – et tværfagligt undervisningsforløb v. Kirsten Marie Pedersen, Hanne Birkum, Smagens Dag.
14.15 – 15.15:
Workshops i madkundskab – syns-, føle-, lugte- og høresansens betydning for smag. Smagsoplevelse. V. Jonas Astrup, KU m.fl.
15.15 – 15.30:
Kaffe og den bitre smag
15.30 – 16.30:
Smag for livet og et undervisningsforløb i madkundskab v. Majbritt Pless, UC Lillebælt.
16.30 -17.00:
Opsamling
19.00:
Middag på Restaurant Fynboen. Nørregade 17. 5000 Odense C
Fredag den 7. oktober 2016
9.00 – 9.45:
Julens smage v. Cathrine Terkelsen, smagsambassadør for Smag for Livet.
9.45 – 10.30:
Teorien om en smagsdidaktik v. Karen Wistoft, DPU.
10.30 – 10.45:
Coffee to go.
11.15 – 12.30:
Besøg på Gastolab på SDU Campusvej 55. 5230 Odense M. Morten Christensen, SDU.
12.30 – 13.30:
Frokost i SDU's kantine og afsked.
Deadline for tilmelding bliver 6. september.
Pris for medlemmer: 2400 kr
Ikke medlemmer: 2900 kr
Tilmelding:
Forretningsfoerer [at] madkundskab.nu
Oplys dit navn, adresse, mobil, mail, skole - herunder EAN-nummer. Og der bliver sendt en regning til din skole.
Overnatning: CABINN Odense - Østre Stationsvej 7-9 - 5000 Odense C.
Læs Foreningen for Madkundskabs opslag her.