Projektkollektivet Smag & Lær er en fælles indsats ved Folkemødet båret af seks projekter støttet af Nordea-fonden. De seks projekter er Smag for Livet, MIT kokkeri, Fars Køkkenskole, Madkamp, Haver til Maver og LOMA – Lokal Mad.
Mayonnaise i matematikken, livretter i sprogfagene og kanonkuglesennep i historietimerne. Kom og se hvad elever fra Kongeskærskolen lærte i temaugen ”Smag i alle fag”. Her satte Smag for Livet og skolens lærere fokus på læring om og gennem smag i alle fag og for samtlige elever fra 0. til 8. årgang.
Eleverne kan opleve fagene på en ny måde, når de arbejder med smag som udgangspunkt, og når læringen bygger på de æstetiske erfaringer, som de får gennem sanserne. Ideen om at bruge smagen som indgang til læring i alle fag udspringer af de mange forskellige fagligheder i Smag for Livet, hvor såvel pædagogik, antropologi og læring som sensorik, gastrofysik og madhåndværk er repræsenteret. Eleverne på Kongeskærskolen oplevede, hvordan smagen kan bruges til meget mere end at lave mad og spise den. Smagen kan fx være med til at give en bredere forståelse af kulturelle fællesskaber, og den kan bidrage til at lære eleverne at tage kritisk stilling til, hvad de ønsker at spise.
Workshoppen foregår både fredag og lørdag, og du kan læse mere om den her.