Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Folkemødet.
    Folkemødet 2015.

Du er her

Folkemødet: Sæt smag på skoleskemaet

Søger...

Begivenhed Smag for Livet er endnu en gang en del projektkollektivet Smag & Lær på Folkemødet, hvor vi er med til at sætte fokus på seriøs madglæde i børnehøjde.

Projektkollektivet Smag & Lær er en fælles indsats ved Folkemødet båret af seks projekter støttet af Nordea-fonden. De seks projekter er Smag for Livet, MIT kokkeri, Fars Køkkenskole, Madkamp, Haver til Maver og LOMA – Lokal Mad.

Smag, mad og madlavning skaber unikke læringsrum for folkeskolens elever. Når der er smag i klassen, får eleverne mulighed for at bruge sanserne til at opnå viden og erfaringer på tværs af alle fag. Er du lærer, underviser, pædagog, skoleleder eller blot interesseret i undervisning og smag, så kom til denne interaktive dialog om smag i skolen.

Imens viser elever, hvordan det foregår i praksis, når der er mayonnaise i matematikken, livretter i sprogfagene og kanonkuglesennep i historietimerne. For smagen kan bruges til meget mere end at lave mad og spise den. Smagen kan fx være med til at give en bredere forståelse af kulturelle fællesskaber, og den kan bidrage til at lære eleverne at tage kritisk stilling til, hvad de ønsker at spise. Ideen om at bruge smagen som indgang til læring i alle fag udspringer af de mange forskellige fagligheder i Smag for Livet, hvor såvel pædagogik, antropologi og læring som sensorik, gastrofysik og madhåndværk er repræsenteret.

Læs mere om workshoppen her.

Adresse: 
Folkemødet
Allinge-Sandvig
Bornholm
Danmark