Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Cirkelbroen
    Cirkelbroen

Du er her

Cirkelbroen i København åbner

Søger...

Info

22. august 2015

Cirkelbroen forbinder Christiansbro med Applebys Plads.

Begivenhed Smag for Livet er med, når Cirkelbroen på Christianshavn åbner 22. august 2015

Lørdag 22. august 2015 kl. 11-14 inviterer Nordea-fonden alle til indvielse af Cirkelbroen på Christianshavn.

Broen, som er tegnet af kunstneren Olafur Eliasson, er en gave fra Nordea-fonden til Københavns Kommune. Cirkelbroen gør det lettere for københavnerne at bevæge sig rundt i byen.

Men Cirkelbroen er meget mere end en bro. Den er et kunstværk. Den er et nyt mødested. Den er en udkigspost i havnen. Mange har ventet længe på broen, og Nordea-fonden håber, at mange vil være med ved indvielsen 22. august.

Et mødested bliver til

Kunstneren Olafur Eliasson siger om broen: ”Jeg håber, folk vil bruge broen som et mødested - en offentlig plads. Som kontrast til den lange, lige kaj vil Cirkelbroen nedsætte farten, vende blikretningerne, invitere til at man tager sig en pause. At tøve på sin vej er en kropslig tanke - og sådanne tanker er er der plads til i det københavnske byrum.”

 

 

Ved indvielsen 22. august modtager Københavns overborgmester Frank Jensen broen på kommunens vegne.

”Havnen bliver endnu mere levende og attraktiv for københavnerne med Cirkelbroen, som binder byen bedre sammen og er et vartegn for hele området,” siger overborgmester Frank Jensen.

Der vil være taler ved Nordea-fondens bestyrelsesformand Mogens Hugo, kunstner Olafur Eliasson og overborgmester Frank Jensen.

Kom forbi - og prøv at smage

Der vil være en stribe aktiviteter for publikum. Smag for Livet tilbyder at teste smagsløg og smagsmod hos de forbipasserende under overskriften "Hvordan smager du"?

Kl. 13.30 optræder sangeren Barbara Moleko.

Adresse: 
Christiansbro
1411 København K
Danmark