Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Inspirationsmaterialer

Dansk
Fysik/kemi
Matematik
Biologi
Tværfaglig
Forfattere:  Mikael Schneider, Jan Geertsen, Charlotte Vinther Schmidt, Bat-El Menadeva Karpantschof, Michael Bom Frøst, Morten Christensen, Eva Rymann

Her finder du en samling af reportager og andre materialer, som kan inspirere dig til, hvordan du arbejder med smag i din undervisning.

Aktiviteter i forløbet

Kan der opskrives en formel til udregning af den optimale kogetid for et blødkogt æg? Sådan lyder spørgsmålet i denne 2.g-studieretningsopgave i fysik og matematik
Fag
Fysik/kemi, Matematik
Kompetenceområder
  • Matematiske kompetencer
Faglige temaer
  • Blodsukkermåling
Aktivitetstyper
  • -
  • Fysik/kemi
  • Matematik
  • Matematiske kompetencer
"En lækker emulsion" er en workshop om mayonnaise for gymnasieklasser på besøg hos Københavns Universitets Bio- og Naturvidenskabelige Fakultet. Du kan også selv prøve kræfter med emnet her.
Fag
Matematik, Fysik/kemi, Biologi, Tværfaglig
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Emulsion
Aktivitetstyper
  • -
  • Matematik
  • Fysik/kemi
  • Biologi
  • Tværfaglig
  • Emulsion
Hvor meget bioteknologi er der i en After Eight? Masser, konstaterede en 1.g-klasse forleden under et besøg i Gastrolab.
Fag
Tværfaglig
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Chokolade
Aktivitetstyper
  • -
  • Tværfaglig
  • Chokolade
Kan man blive bedre til at skrive og bedre til at analysere og fortolke tekster ved at blive bevidst om, hvordan vi smager? Det afprøver Gastronauterne fra Risskov Gymnasium
Fag
Dansk
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Smagsdidaktik
  • Skriveøvelser
Aktivitetstyper
  • -
  • Dansk
  • Smagsdidaktik
  • Skriveøvelser