Gå til hovedindhold

Du er her

Inspirationsmaterialer

Biologi
Bioteknologi
Fysik/kemi
Matematik
Tværfaglig
Dansk
Forfattere:  Mikael Schneider, Jan Geertsen, Charlotte Vinther Schmidt, Bat-El Menadeva Karpantschof, Michael Bom Frøst, Morten Christensen, Eva Rymann, Emilie Skriver , Marie Damsbo-Svendsen, Agnete Vestergaard

Her finder du en samling af reportager og andre materialer, som kan inspirere dig til, hvordan du arbejder med smag i din undervisning.

Aktiviteter i forløbet

I surdej bor der mange levende organismer, og de og deres metabolisme har stor betydning for, hvordan surdejen - og senere surdejsbrød - udvikler sig! Gær og mælkesyrebakterier er de to dominerende organismer i surdejen. Det er mikroorganismer, som har forskellige metabolisme, og derfor lever optimalt under forskellige omstændigheder. Forhold som temperatur og pH-værdi er såkaldte vækstfaktorer, som har stor betydning for tilstedeværelsen og formeringen af både mælkesyrebakterier og gær. I dette materiale gives inspiration til tre aktiviteter med fokus på surdej og mikroorganismer.
Fag
Biologi, Bioteknologi
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • -
Aktivitetstyper
  • -
  • Biologi
  • Bioteknologi
Kan der opskrives en formel til udregning af den optimale kogetid for et blødkogt æg? Sådan lyder spørgsmålet i denne 2.g-studieretningsopgave i fysik og matematik
Fag
Fysik/kemi, Matematik
Kompetenceområder
  • Matematiske kompetencer
Faglige temaer
  • Blodsukkermåling
Aktivitetstyper
  • -
  • Fysik/kemi
  • Matematik
  • Matematiske kompetencer
Hvor meget bioteknologi er der i en After Eight? Masser, konstaterede en 1.g-klasse forleden under et besøg i Gastrolab.
Fag
Tværfaglig
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Chokolade
Aktivitetstyper
  • -
  • Tværfaglig
  • Chokolade
Kan man blive bedre til at skrive og bedre til at analysere og fortolke tekster ved at blive bevidst om, hvordan vi smager? Det afprøver Gastronauterne fra Risskov Gymnasium
Fag
Dansk
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Smagsdidaktik
  • Skriveøvelser
Aktivitetstyper
  • -
  • Dansk
  • Smagsdidaktik
  • Skriveøvelser
"En lækker emulsion" er en workshop om mayonnaise for gymnasieklasser på besøg hos Københavns Universitets Bio- og Naturvidenskabelige Fakultet. Du kan også selv prøve kræfter med emnet her.
Fag
Matematik, Fysik/kemi, Biologi, Tværfaglig
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Emulsion
Aktivitetstyper
  • -
  • Matematik
  • Fysik/kemi
  • Biologi
  • Tværfaglig
  • Emulsion