Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Baggrundsviden: Smag og kultur

Madkundskab
Dansk
Tværfaglig
Forfattere:  Mikkel Lassen, Karen Wistoft, Cathrine Terkelsen, Anne Bech, Eva Rymann

Aktiviteter i forløbet

Velkommen indenfor på biblioteket til en dansktime, der lader eleverne være restaurantgæster, læsere og anmeldere.
Fag
Dansk
Kompetenceområder
  • Fortolkning
  • Fremstilling
  • Læsning
Faglige temaer
  • -
Aktivitetstyper
  • -
  • Dansk
  • Fortolkning
  • Fremstilling
  • Læsning
Læren om hvordan mad og smag indgår i forskellige kulturelle sammenhænge og situationer.
Fag
Tværfaglig
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Smagsoplevelser
Aktivitetstyper
  • -
  • Tværfaglig
  • Smagsoplevelser
Som en del af undervisningen i dansk har smagsklassen i Brøndbyøster skrevet erindringer om, hvordan deres nytårsaften smagte.
Fag
Tværfaglig
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Smagsoplevelser
  • Erindringer
Aktivitetstyper
  • -
  • Tværfaglig
  • Smagsoplevelser
  • Erindringer
Når børn beskriver smagen af decembers risengrød og kanelsukker, småkager og knasende flæskesvær, får sanseoplevelserne selskab af tanker om de nære relationer og fornemmelsen af at flyve. Smag for Livets Karen Wistoft og Mikkel Lassen har set nærmere på smagen af jul ifølge 5.D.
Fag
Tværfaglig
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Erindringer
  • Smagsoplevelser
Aktivitetstyper
  • -
  • Tværfaglig
  • Erindringer
  • Smagsoplevelser
Mad og smag fylder eleverne med minder og kan sætte gang i skriveprocesserne i danskundervisningen. Lærer og cand.pæd. Cathrine Terkelsen har udviklet og afprøvet et undervisningsmateriale om smag og skriveprocesser. Kig med ind i undervisningen i 5.a.
Fag
Dansk
Kompetenceområder
  • Fremstilling
Faglige temaer
  • -
Aktivitetstyper
  • -
  • Dansk
  • Fremstilling
Smag og mad bruges ofte i kunsten. Det benyttede eleverne fra 9.d sig af, da de genskabte berømte malerier med sig selv som hovedpersoner.
Fag
Dansk
Kompetenceområder
  • Fortolkning
  • Fremstilling
Faglige temaer
  • -
Aktivitetstyper
  • -
  • Dansk
  • Fortolkning
  • Fremstilling
Smagen af jul er smagen af det gode håndværk - også de teknikker, som man måske sjældent bruger. Madkundskabsholdet af lærerstuderende satte ambitionerne højt ved årets juleafslutning.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Jul
Aktivitetstyper
  • -
  • Madkundskab
  • Jul