Gå til hovedindhold

Du er her

Jul

Tværfaglig
Madkundskab
Forfattere:  Charlotte Holm Brodersen, Klavs Styrbæk, Ole G. Mouritsen, Eva Rymann, Julia Sick
Her finder du opskrifter på forskellige juleretter.

Aktiviteter i forløbet

Ingen andesteg uden brun sovs, som har masser af umami og er indbegrebet af cremethed. Få opskriften på den brune sovs og læs kokkens fif og gastrofysikerens anvisninger til den ultimative sovs her.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Jul
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Jul
Ingen jul uden små, krydrede kager. Småkagebagning er en af de ældste juletraditioner, vi har.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Bagning
  • Jul
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Bag
  • Bagning
  • Jul
Julens lækkerier knaser i ørerne, og i december er det ofte også sådan, at vi forbinder en bestemt smag eller duft med jul. Hvad er smagen af jul for dig?
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Jul
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Jul
Bratäpfel betyder bagte æbler. En tysk og østrigsk vinter- og juletradition tilberedt med faste og syrlige æbler, fx Belle de Boskoop. Prøv selv med opskriften her af smagsambassadør Julia Sick, som kommer fra Østrig.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Jul
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Jul