Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Guleroden- smag, kultur og perspektiv

Dansk
Historie
Madkundskab
Natur/teknologi
Matematik
Udskoling
Forfattere:  Liselotte Hedegaard, Morten Christensen, Majbritt Pless

UNDER UPLOAD. Velkommen til et tværfagligt forløb, som gennem gulerodens smage, tektsturvariationer og tilberedningsformer arbejder ind i både naturfag, historie, dansk samt madkundskabens håndværksmæssige og naturfaglige side. Hvad sker der med gulerodens vægt, når den koges kontra bages i ovnen? Hvad sker der med teksturen, og hvordan kan vi forstå det gennem både naturfaglige og humanistiske begreber? Eller sagt på en anden måde: hvordan kan oplevelsen af og arebjdet med en guleords smag og tekstur bidrage til fagfaglig læring, som i sig selv ikke er relateret til smag?

Materialet baserer sig på det trykte materiale "Smag og læring - fire temadage med smag i naturfag, dansk, historie og madkundskab", som er udviklet af undervisere ved UCL i tilknytning til Smag for Livet. Materialet kan lægge op til et koncentreret arbejde over 4 sammenhængende temadage. Der kan dog også sagtens plukkes i de enkelte undervisningsaktiviteter og øvelser, såfremt dette bedre matcher rammer og årsplan; derfor er online-materialet her (ligesom de fleste af 'Fag med smags' øvrige materialer) også delt op i logiske aktiviteter, som netop muliggør at plukke ud og vælge til/fra.

Aktiviteter i forløbet

Denne første del af materialet introducerer dig - læreren - for en række indledende tekster, som didaktisk og fagligt udfolder baggrundsidéerne til materialet.
Fag
Dansk, Historie, Madkundskab, Natur/teknologi, Matematik
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Tekstur
Aktivitetstyper
  • -
  • Dansk
  • Historie
  • Madkundskab
  • Natur/teknologi
  • Matematik
  • Udskoling
  • Tekstur