Gå til hovedindhold

Du er her

Baggrundviden: Børn, smag og pædagogik

Tværfaglig
Forfattere:  Patricia DeCosta, Per Møller, Michael Bom Frøst, Annemarie Olsen, Eva Rymann, Karen Wistoft
Du finder her et udvalg af tekster, artikler og bøger om smag udgivet af Smag for Livet. Teksterne hænger ikke nødvendigvis direkte sammen med bestemte undervisningsforløb men har en informativ baggrundskarakter for dig, som er nysgerrig på, hvordan smagens såvel fysiologiske og psykologiske som pædagogiske dimension hænger sammen.

Aktiviteter i forløbet

Madmodige Børn - et inspirationskatalog til forældre og andre voksne, der gerne vil støtte deres eller andres børn i at udvikle madglæde, spise varieret og prøve ny mad.
Fag
Tværfaglig
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Madmod
  • Madglæde
  • Neofobi
  • Kræsenhed
  • Tværfaglig
  • Madmod
  • Madglæde
  • Neofobi
  • Kræsenhed
Opskriften på madglade børn og voksne: Slip tøjlerne og lad børnene selv bestemme.
Fag
Tværfaglig
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Madglæde
  • Måltidsanledninger
  • Tværfaglig
  • Madglæde
  • Måltidsanledninger
Når man arbejder med smagen i madkundskab, har eleverne høje forventninger til, at de lærer noget, viser et nyt studie.
Fag
Tværfaglig
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Smagsdidaktik
  • Tværfaglig
  • Smagsdidaktik