Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Baggrundsviden: Smag fra naturen

Tværfaglig
Madkundskab
Forfattere:  Majbritt Pless, Liselotte Hedegaard, Mikkel Lassen, Eva Rymann, Lise Brunk

Du finder her et udvalg af materialer fra Smag for Livet omhandlende smag i tilknytning til naturen. Teksterne hænger ikke nødvendigvis direkte sammen med bestemte undervisningsforløb men har en informativ baggrundskarakter for dig, som er nysgerrig på, hvordan naturligt forekommende råvarer m.v. kan indgå som en smagstilgang i forbindelse med fødevareproduktion og tilbredning af mad.

Aktiviteter i forløbet

Det er ikke hver dag i Danmark, der spises melorme eller tang. Men globalt set har vi knappe ressourcer, og det kan derfor blive nødvendigt i fremtiden at finde nye, alternative fødevarer. Men hvordan smager det egentligt, og hvad kan vi spise fra naturen?
Fag
Tværfaglig
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Insekter
  • Tang
Aktivitetstyper
  • -
  • Tværfaglig
  • Insekter
  • Tang
Eleverne fra 5.A på Tarup Skole har sammen med STYRBÆKS gennemført Smag for Livets undervisningsforløb “Grisen og Smagen”, som bl.a. rummer gårdbesøg og tilsmagning med krydderurter.
Fag
Tværfaglig
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Tilsmagning
  • Krydderurter
Aktivitetstyper
  • -
  • Tværfaglig
  • Tilsmagning
  • Krydderurter
Hvordan kan børn lære at kende forskel på forskellige æblesorter og deres smag? Denne artikel til inspiration beskriver en temaudflugt gennemført af 5.a. fra Tarup Skole i Odense i samarbejde med Smag for Livet
Fag
Tværfaglig
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Smagsoplevelser
  • Æbler
Aktivitetstyper
  • -
  • Tværfaglig
  • Smagsoplevelser
  • Æbler
Undervisning i plantediversitet og økologi er en stor oplevelse, når man selv kan høste, tilberede og spise sin mad i det fri.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • Madlavning
Faglige temaer
  • Smagsoplevelser
  • Råvarekendskab
Aktivitetstyper
  • -
  • Madkundskab
  • Madlavning
  • Smagsoplevelser
  • Råvarekendskab
Hvordan kan viden, smagsoplevelser og test af forskellige tilberedninger inspirere unge i et uddannelsesforløb? Smagsambassadør Lise Brunk har tilrettelagt en række workshops for et hold unge fra Byhøjskolen i København.
Fag
Tværfaglig
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Madglæde
  • Smagsoplevelser
  • Smag med alle sanser
Aktivitetstyper
  • -
  • Tværfaglig
  • Madglæde
  • Smagsoplevelser
  • Smag med alle sanser