Gå til hovedindhold

Du er her

Udnyt naturens ressourcer - undgå madspild

Madkundskab
Forfattere:  Diverse forfattere, Denise Gjørtz Krog
I dette forløb skal eleverne eksperimentere med fødevarer og smag for herigennem at blive bevidste om, hvordan man kreativt kan udnytte fødevarer bedre og dermed undgå madspild. De skal bl.a. erkende dette ved at fremstille juice og anvende restproduktet fra juicefremstillingen som ingrediens i en kreativ ret, som udgangspunkt for refleksion over fødevarers betydning for en mere bæredygtig og sundhedsbevidst fremtid.

Aktiviteter i forløbet

Denne aktivitet handler om smagning og sanseoplevelser af juice ved forskellige temperaturer samt om at gøre sig refleksioner over frugt og grønts smag og anvendelsesmuligheder.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
Faglige temaer
  • Madspild
  • Kritisk refleksion
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Sans
  • Smag
  • Undersøg
  • Tilbered
  • Snak
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Madspild
  • Kritisk refleksion
Denne aktivitet handler om at arbejde kreativt med fødevarer og smag med henblik på at blive bevidst om, hvordan man kan anvende hele fødevaren og undgå madspild.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • Madlavning
  • Fødevarebevidsthed
Faglige temaer
  • Tilsmagning
  • Kritisk refleksion
  • Madspild
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Snak
  • Sans
  • Smag
  • Undersøg
  • Tilbered
  • Madlavning
  • Fødevarebevidsthed
  • Tilsmagning
  • Kritisk refleksion
  • Madspild