Gå til hovedindhold

Du er her

Løg

Madkundskab
Forfattere:  Martha Freja Andreassen, Rasmus Petersen, Julia Sick
Tilbered velsmagende retter med løg ud fra disse opskrifter. Størstedelen af disse opskrifter er udviklet til undervisningsforløbet Smagen af løg, hvor I kan lære med om forskellige løgs historie, madtekniske egenskaber og smage.

Aktiviteter i forløbet

En skøn lille sprød sag, der serveres som tilbehør eller som snack.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Løg
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Løg
Sort hvidløg bliver ofte forvekslet med fermenteret hvidløg, men i virkeligheden er det ikke en fermentering, der foregår, men en kemisk proces kaldet maillard-reaktionen, der giver hvidløget den sorte farve.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Løg
  • Maillard
  • Madkundskab
  • Løg
  • Maillard
Rösti serveres på alle tidspunkter af døgnet. Morgenmad, mellemmåltid, frokost... Rösti er smart at lave, når man har for mange kartofler og løg i grøntsagsskuffen.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Løg
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Løg
Prøv denne pizza bianca med løg og rosmarin.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Løg
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Løg
Har du nogensinde været på en forårstur i skoven, hvor det lugtede stærkt af hvidløg? Ramsløg har en meget tydelig lugt og kan bruges på mange forskellige måder (fx i supper eller pesto), men de smager også fantastisk, når de blot blandes med smør. Prøv det selv – det er så let og smager fantastisk!
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Løg
  • Vilde planter
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Løg
  • Vilde planter
Løgsuppen er en fransk sag. Masser af smag, krydderi og næring. Den varme, dampende suppe passer rigtig godt til en kold regnvejrsdag.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Løg
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Løg
Vidste du godt, at hvidløgssmør er verdens nemmeste ting at lave? Lidt urter gør kun smørret mere interessant og er fantastisk til brød, kød og grøntsager.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Løg
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Løg
Denne lille, syltede sag er perfekt til frokostbordet, på en postej eller som tilbehør til forskellige aftenretter.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Løg
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Løg
Fra marts kan man være heldig at finde et sted, hvor der vokser ramsløg. Ramsløg er lette at genkende på den kraftige løgduft, der minder meget om hvidløg. Her finder du en opskrift på en pesto med ramsløg.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Vilde planter
  • Krydderurter
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Vilde planter
  • Krydderurter