Gå til hovedindhold

Du er her

Insekter

Madkundskab
Forfattere:  Diverse forfattere
Det særlige ved insekter er, at de kan spises hele, er rige på protein - og så undgår man det madspild og det CO2-udslip, som man normalt får ved kødproduktion. Her finder du en række opskrifter, som kan inspirere til, hvordan insekter kan blive en del af fremtidens mad. Og så er det helt centralt, at retterne også skal føre til en smagsmæssig nydelse - det er den gode smag, som skal drive værket i forhold til en bæredygtig omstilling. Vidste du f.eks., at melorme smager lidt som flæskesvær?

Aktiviteter i forløbet

Opskriften er udviklet i forbindelse med, at eleverne skulle tilegne sig viden om nogle af fremtidens fødevarer – nemlig insekter. Lær mere om dette i forløbet Smag på fremtidens fødevarer her i app'en.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Insekter
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Bag
  • Insekter
Stegt melorm smager hen i retning af flæskesvær. Prøv denne opskrift på små madbrød med melorme.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Insekter
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Bag
  • Insekter
Mad er måske ikke det første, man tænker på, når man ser en græshoppe, men de kan faktisk bruges på mange forskellige måder i madlavningen.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Insekter
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Insekter
Vidste du, at stegte melorme smager hen i retning af flæskesvær? Prøv det selv.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Insekter
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Insekter
Hvis du gerne vil forsøge dig med at lave mad med melorme, er denne opskrift en nem og lækker start.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Insekter
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Insekter