Gå til hovedindhold

Du er her

Øvrige opskrifter

Madkundskab
Forfattere:  Kasper Styrbæk, Birthe Kofoed Mortensen, Maria Fast Lindegaard, Klavs Styrbæk, Pia Styrbæk

Aktiviteter i forløbet

Pretzel er en form for tørt bagværk fremstillet af en stiv dej af hvedemel, og som formes i en kunstfærdig kringleform med en dobbelt krølle. En rigtig pretzel er salt og har en velsmagende brun, skinnende og hård skorpe og et porøst fast og helt hvidt indre.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Bagning
  • Geografiske specialiteter
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Bagning
  • Geografiske specialiteter
Kimchi, kombucha, kefir - flere slags gæret og fermenteret mad dukker op herhjemme, ligesom vi har spist tykmælk og spegepølse længe. Dette er en opskrift på kimchi - en krydret udgave af surkål, som stammer fra Korea.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Konservering
  • Fermentering
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Konservering
  • Fermentering
Dette er en opskrift på den traditionelle danske ret gule ærter. Retten tilberedes i en gryde og spises med ske, derfor tilhører den kategorien 'søbemad'.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Søbemad
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Søbemad
Dette er en opskrift på en moderne udgave af den traditionelle danske ret - gule ærter. Traditionelt serveres suppen og flæsket med sennep og syltede rødbeder. I denne version serveres det med humus og ristede svampe.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Søbemad
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Søbemad