Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

En værktøjskasse til beskrivelse af smag

Naturfag i produktion
Varekendskab
Sensorik og madkvalitet
Vin- og drikkevarelære
Forfattere:  Morten Christensen

UNDER UPLOAD
 

Her finder du en samling af ark, skamer og guides, som kan anvendes som værktøjer i forbindelse med, at eleverne skal beskrive og vurdere fødevarer og retters smag, aroma og tekstur. Arkene er ikke koblet op på specifikke retter eller fødevarer, men derimod designet, så de kan anvendes på tværs af temaer, fødevarergrupper og fag.

Aktiviteter i forløbet

Her finder du journalark med aromaprofiler, som er et værktøj, der kan anvendes til at visualisere elevernes smagsoplevelser med forskellige fødevarer eller retter.
Fag
Naturfag i produktion, Varekendskab, Sensorik og madkvalitet, Vin- og drikkevarelære
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Smagsoplevelser
  • Sensorik
  • Aroma
Aktivitetstyper
  • -
  • Naturfag i produktion
  • Varekendskab
  • Sensorik og madkvalitet
  • Vin- og drikkevarelære
  • Smagsoplevelser
  • Sensorik
  • Aroma