Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Rabarberkompot undervejs. Foto: Eva Rymann
    Rabarberkompot undervejs. Foto: Eva Rymann

Du er her

Sild med rabarberkompot

Søger...

Opskrift Prøv sildeopskriften fra temaugen 'Smag i alle fag' på Kongeskærskolen i Allinge.

Opskrift til 1 pers.

Rabarberkompot

Ingredienser:

- 70 g rensede rabarber
- 20 g sukker
- Korn af ½ stang vanilje

Fremgangsmåde:

- Skær rabarberne i små stykker á ca. 1-2 cm.
- Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og stang i en gryde
- Kog ved svag varme i ca. 10 min.
- Tag vaniljestangen op og afkøl kompotten.

Bagte sild

Ingredienser:

- 1 stk. sildefilet pr elev i gruppen – dryp af på køkkenrulle
- Bornholmsk rapsolie
- Lidt salt

Fremgangsmåde:

- Dryp sildene af på køkkenrulle
- Læg sildene på skindsiden på bageplade med bagepapir
- Pensl med olie og drys med salt
- Bag ca. 10 minutter ved 150 grader i midten af ovnen

Rugbrød

Ingredienser:

- ½ skive rugbrød pr. elev i gruppen
- Lidt rapsolie
- Lidt salt

Fremgangsmåde:

- Skær rugbrødet ud i halve.
- Pensl med olie og drys med lidt salt.
- Rist i ovnen på en bageplade med bagepapir ved 150 grader i ca. 5 minutter.

Tilbehør

Ingredienser:

- 1 radise – vask og skær dem tyndt
- 1/4 bundt purløg – skær fint ud
- ½ æg – kog i 7 min og køl af, hak groft

Fremgangsmåde:

- Vask radiserne og skær dem tyndt ud
- Skær eller klip purløgen ud i små stykker
- Kog æggene i 7 min og køl af, hak groft

Anret sildene på rugbrødet, og læg rabarberkompot ved. Drys først med hakket æg og derefter med radiser og purløg.

Se elever fra Kongeskærskolen i aktion på Folkemødet her.

Omtalt i artiklen

Restauratør og køkkenchef

Klavs Styrbæk er kok. Sammen med sin hustru, Pia Styrbæk, driver han STYRBÆKS, der både huser restaurant, kokkekurser, mødevirksomhed og produktudvikling.

I Smag for Livet har Klavs og Pia Styrbæk bl.a. udviklet og afprøvet undervisningsmaterialer og deltaget ved en række events om smag.

Klavs Styrbæk har desuden arbejdet tæt sammen med Smag for Livets centerleder, Ole G. Mouritsen, om en række bøger om bl.a. umami, mundfølelse, blæksprutter, tsukemono og traditionel dansk julemad. Forskellige uddrag fra bøgerne er tilgængelige på Smag for Livets hjemmeside.