Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • En vild burger med hyldeblomst. Foto: Majbritt Pless
    En vild burger med hyldeblomst. Foto: Majbritt Pless

Du er her

Vilde løg og havbænkebidere: 5.a smager på vild natur

Smag for naturen. Smag af naturen. Smag i naturen.

5. a fra Tarup Skole har været på Vigelsø - en ubeboet ø i Odense Fjord - med kokkene fra Styrbæks for at plukke vilde urter og fange.

Som garant for overlevelse havde holdet allieret sig med Fyns dygtigste naturvejleder Ole Runge, som bragte elever, kokke, journalister og forskere ind i den smukkeste verden af smag, viden og fordybelse i vores fantastiske natur.

Det endte i en - ifølge Klavs Styrbæk - uhæmmet velsmagende vegetarisk Vigelsø-suppe på bl.a. tang, vilde løg, skørbugsurt, kvan, malurt og vild pastinak og tilhørende brød med rosenblade, hyldeblomst, blæretang og vild kørvel, mens hovedretten fik en dyb umamismag fra havbænkebidere, krabber, snegle og en enkelt blåmusling.

Det blev en uforglemmelig dag på en spiselig ø med fugle, sommer og godt selskab.