Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Studerende fra KU Food (Københavns Universitet) tilbød forskellige smagninger på Madens Folkemøde. Foto: Michael Bom Frøst
    Studerende fra KU Food (Københavns Universitet) tilbød forskellige smagninger på Madens Folkemøde. Foto: Michael Bom Frøst

Du er her

Madens Folkemøde 2019 i glimt

  • Studerende fra Københavns Universitet gør klar til testsmagning af grøntsager. Foto: Michael Bom Frøst
    Studerende fra Københavns Universitet gør klar til testsmagning af grøntsager. Foto: Michael Bom Frøst
  • Forskning i felten. En gæst udfylder et skema i testsmagning af grøntsager. Foto: Michael Bom Frøst
    Forskning i felten. En gæst udfylder et skema i testsmagning af grøntsager. Foto: Michael Bom Frøst
  • Debat om kokkefaget og dets fremtid. Foto: Michael Bom Frøst
    Debat om kokkefaget og dets fremtid. Foto: Michael Bom Frøst
  • Smag for Livets leder, professor Ole G. Mouritsen, deler smagsprøver ud. Foto: Michael Bom Frøst
    Smag for Livets leder, professor Ole G. Mouritsen, deler smagsprøver ud. Foto: Michael Bom Frøst
  • Tang til Københavns Universitets "Smag og prøv selv"-aktiviteter. Foto: Michael Bom Frøst
    Tang til Københavns Universitets "Smag og prøv selv"-aktiviteter. Foto: Michael Bom Frøst
  • Smagning. Foto: Michael Bom Frøst
    Smagning. Foto: Michael Bom Frøst
  • Smagning. Foto: Michael Bom Frøst
    Smagning. Foto: Michael Bom Frøst
  • Professor Ole G. Mouritsen fortæller om tang som en af fremtidens fødevarer. Foto: Michael Bom Frøst
    Professor Ole G. Mouritsen fortæller om tang som en af fremtidens fødevarer. Foto: Michael Bom Frøst

Test-smagninger af blæksprutte og mæsk-drinks, debatter blandt fagfolk og diskussioner med høj og lav om bl.a. madens smag og dens betydning for vores velvære og sundhed.

Madens Folkemøde 2019 udfoldede den store mangfoldighed, som initiativtagerne havde ønsket sig, og Smag for Livets forskere og formidlere kom i kontakt med et væld af mennesker med sans for smag.

Faktisk har vi generelt meget svært ved at beskrive vores smagsoplevelser - ud over det umiddelbare "det smager godt". Det fortalte Smag for Livets leder, professor i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation Ole G. Mouritsen i debatten "Hvor blev smagen af i al denne snak om mad?", hvor han deltog sammen med branchedirektør i DI-Fødevarer Leif Nielsen, iværksætter Emil Krøll, direktør i Arla Fonden Sanne Vinther og gastronomisk entreprenør Claus Meyer. 

 

 

Omtalt i artiklen

Centerleder, professor, dr. scient

Ole G. Mouritsen er centerleder i Smag for Livet.

Ole G. Mouritsen er professor i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation på Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet. 

Tidligere var han i en årrække leder af MEMPHYS – Center for Biomembranfysik ved Syddansk Universitet.

Han er ekspert i biofysik og gastrofysik og har særligt fokus på formidling af naturvidenskaberne til den brede befolkning bl.a. gennem viden om mad og smag. Foruden sine mange forskningspublikationer har han udgivet populærvidenskabelige bøger om bl.a. umami, mundfølelse, blæksprutter, tang og grøntsager.

Lektor, ph.d.

Michael Bom Frøst er lektor i sensorik ved Københavns Universitet og tidligere leder af Nordic Food Lab. Hans videnskabelige baggrund er sensorik, med en stor viden om sensoriske metoder og viden om hvorfor vi kan lide det vi kan lide. Han forsker og underviser i snitfladen mellem naturvidenskab, gastronomi og oplevelse af smag.

Foto: Robert Elkjær.

Arkitekt og eventansvarlig på Engestofte Gods

Mette Egeskov er uddannet arkitekt og driver sammen med sin søster Engestofte Gods’ kommercielle aktiviteter. Hun er desuden hovedkraften bag Madens Folkemøde, hvor hendes fokus bl.a. er på børn og mad.

Mette Egeskov er udnævnt til smagsambassadør i Smag for Livet.