Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning
  • Den klassiske julemad kræver godt madhåndværk. Foto: Cathrine Terkelsen
    Den klassiske julemad kræver godt madhåndværk. Foto: Cathrine Terkelsen

Du er her

Juleudfordringen: Kan læreren få æbleskiven rund, pølsen stoppet og klejnen kogt tilpas?

Reportager fra undervisning Smagen af jul er smagen af det gode håndværk - også de teknikker, som man måske sjældent bruger. Madkundskabsholdet af lærerstuderende satte ambitionerne højt ved årets juleafslutning.

Temaet var smagen af jul, og opgaven for de studerende gik ud på at tilberede og præsentere retter, der repræsenterer julens smage. 
Alle kastede sig over udfordringen, der bl.a. også indebar, at de skulle prøve kræfter med en ret, de ikke havde prøvet at lave før.

Der blev bl.a. lavet æbleskiver, andesteg, medister, langtidsstegt ribbensteg, hjemmelavet marcipan og fyldte chokolader. Der blev kogt klejner i fedt og paneret fiskefileter til fish'n'chips.

De studerende erkendte bl.a. hvor meget håndværk, der er forbundet med at fremstille julens mange retter. 
F.eks. at temperere chokolade til den rette temperatur, at bage æbleskiver og få dem pænt runde, at fremstille pølser, at lave flødekarameller og at bage tarteletskaller.