Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning
  • Kokkeelever fra TechCollege i køkkenet med Bocuse d'Or-kokkene Kenneth Toft-Hansen og Christian Wellendorf. Foto: Simon Sørensen
    Kokkeelever fra TechCollege i køkkenet med Bocuse d'Or-kokkene Kenneth Toft-Hansen og Christian Wellendorf. Foto: Simon Sørensen

Du er her

Kenneth Toft-Hansen og kokkeelever skærper unges skills

Nyhed Unge med kokkedrømme kan skærpe deres skills med nogle af Danmarks bedste kokke, når Smag for Livet og Bocuse d'Or laver workshop i Aarhus og Odense i de kommende weekender.
  • Kenneth Toft-Hansen og Christian Wellendorf (t.h.) i køkkenet med kokkeelever fra TechCollege. Foto: Simon Sørensen
    Kenneth Toft-Hansen og Christian Wellendorf (t.h.) i køkkenet med kokkeelever fra TechCollege. Foto: Simon Sørensen
  • Det bliver dele af denne smukke og krævende servering, som 13-18-årige kan prøve kræfter med i workshoppen. Foto: Simon Sørensen
    Det bliver dele af denne smukke og krævende servering, som 13-18-årige kan prøve kræfter med i workshoppen. Foto: Simon Sørensen

De danske Bocuse d'Or-kokke, Kenneth Toft-Hansen og Christian Wellendorf, er i køkkenet med kokkeelever fra TechCollege, College360 og Kold College - og i de kommende to weekender kan unge med kokkedrømme skærpe deres skills med stjernerne.

Det sker på hhv. Aarhus Food Festival og på SPIS! Odense Madmarked, hvor Smag for Livet og Bocuse d'Or laver workshops for 13-18-årige med kokkedrømme. Workshoppene er gratis og ledes af de to Bocuse d'Or-deltagere flankeret af dygtige kokkeelever fra de tre erhvervsskoler, som er nye partnere i Smag for Livet.

Tilmelding til workshops sker via de to links på denne side.

I går var Kenneth Toft-Hansen og hans commis på besøg i Aalborg på TechCollege, hvor kokkeeleverne fik mulighed for at prøve kræfter med en af retterne fra Bocuse d'Or. Konkurrencen betragtes som det uofficielle VM for kokke, og Kenneth Toft-Hansen har denne sommer fået bronze ved konkurrencen i Torino.

Kokkefaglærer Simon Sørensen fangede et par situationer fra dagen i køkkenet. Se billedgalleriet herover.

 

Om Bocuse d'Or-kandidaterne:

Sammen med sin hustru driver Kenneth Toft-Hansen Svinkløv Badehotel, som pt. er under genopbygning efter en brand i 2016. Tidligere har Kenneth Toft-Hansen arbejdet på bl.a. Henne Kirkeby Kro, Molskroen og Prins Ferdinand. Hans assistent (commis) ved Bocuse d'Or-konkurrencen er, som reglerne foreskriver, under 23 år, men Christian Wellendorf er allerede rutineret og vandt VM i Skills i Dubai i 2017 efter at have vundet det danske mesterskab. Han er udlært fra Babette i Vordingborg og har senest arbejdet på Falsled Kro.

Omtalt i artiklen

Faglærer, kok

Simon Sørensen er uddannet kok og faglærer ved TECHCollege Food i Aalborg.

Han er en del af Smag for Livets centerledelse.