Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning
  • Sæt ord på smagen. Grafik: Maria Fast Lindegaard
    Sæt ord på smagen. Grafik: Maria Fast Lindegaard

Du er her

Guide: Sådan lærer du at smage efter - og sætte ord på din smag

Øvelse I 8 enkle trin kan du træne dig op til at blive mere bevidst om smagen i det, du spiser - og at beskrive smagen

Grib et stykke frugt, brød, ost eller noget andet velkendt, papir og blyant - og brug så et par minutter på videoen her. Så er du rigtig godt begyndt på at blive mere bevidst om smagen.

Bag videoen står Maria Fast Lindegaard, Anette Kamuk, Charlotte Mithril og Birthe Kofoed Mortensen fra Professionshøjskolen Absalon. Animationer og speak er lavet af Maria Fast Lindegaard.

Se også linket Teksturkort: Sådan kan du beskrive, hvordan maden føles i munden for et overblik over alle de ord og betegnelser, man kan bruge om madens forskellige teksturer og følelse i munden.

Omtalt i artiklen

Projektmedarbejder

Maria Fast Lindegaard er projektmedarbejder på Ernærings- og Sundhedsuddannelsen ved Professionshøjskolen Absalon, Sorø.

Hun arbejder med at udvikle undervisningsmateriale til e-læring om smag og måltider.

Lektor, cand.brom, projektleder

Fokusområde: Håndværk

Anette Kamuk er medlem af Smag for Livets centerledelse.

Anette Kamuk er lektor og projektleder på Ernæring- og Sundhedsuddannelsen ved Professionshøjskolen Absalon. Hun har særlig ekspertise i fødevarer og måltider, fødevaresikkerhed, sensorik, mikrobiologi, produktudvikling og innovation.

Lektor, cand.brom.

Fokusområde: Håndværk

Birthe Kofoed Mortensen er koordinator på semesteret Fødevarer, måltider og produktion ved Professionshøjskolen Absalons Ernæring- og Sundhedsuddannelse.

Hun har erfaring fra både kvalitetskontrol og produktudvikling samt rådgivning om mad og måltider.

Lektor, ph.d.

Charlotte Mithril er lektor på Ernæring- og Sundhedsuddannelsen ved Professionshøjskolen Absalon.

Charlotte har en videnskabelig og praktisk baggrund inden for ernæring, sensorik, gastronomi og sundhed. Hun har arbejdet med det nye nordiske køkken og den danske madkultur gennem de sidste 10 år - både som produktudvikler og sensoriker i det private erhvervsliv, og som en af hovedpersonerne i udviklingen af Ny Nordisk Hverdagsmad i forskningsprojektet OPUS.

I Smag for Livet er hun en del af fokusområdet Håndværk.