Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Foto: Pixabay
    Foto: Pixabay

Du er her

Smag på løg

Søger...

Øvelse Gå på opdagelse i smagen af løg ved at undersøge, hvad forskellige tilberedninger af løg gør ved smagen.

Danskere spiser i gennemsnit over 10 kg. løg om året - ofte som tilbehør til det kolde frokostbord eller som grundingrediens i mange varme retter. Det er dermed en central fødevare som de fleste kan relatere sig til. 

Løg kan smage meget forskelligt og i denne aktivitet kan du gå på opdagelse i, hvilken betydning det får for løgenes smag og tekstur, om de fx er rå, bagte eller stegte. 

Vi har her samlet nogle forslag til opskrifter - nogle er enkle, andre mere omfattende, så du kan selv variere efter tid og lyst. 

God fornøjelse!

Er du lærer og kunne du godt tænke dig at lave denne aktivitet med dine elever, så klik dig ind på forløbet Smagen af løg fra vores samling af undervisningsmaterialer Fag med Smag

Omtalt i artiklen

Lærer og projektleder
Martha Freja Andreassen er lærer og projektleder for en køkkenskole, og har især fokus på æstetisk kommunikation i læring.
Martha Freja Andreassen er uddannet folkeskolelærer på UCC Campus, med linjefag i geografi, samfundsfag og madkundskab, og arbejder nu med pilotprojektet "Køkkenet" - en køkkenskole for anbragte unge under Den Sociale Udviklingsfond.
For Smag for Livet har hun i samarbejde med Rasmus Petersen udviklet undervisningsmaterialet "Smagen af løg".
 
Martha Freja Andreassen er udnævnt til smagsambassadør og har i denne sammenhæng udviklet undervisningsmaterialet "Værtskab, smag og måltider", som kan downloades gratis fra lærings-app'en Fag med Smag.
Folkeskolelærer
Rasmus Petersen er folkeskolelærer og arbejder på Damhusengens Skole i Vanløse, København. 
 
Rasmus Petersen er læreruddannet hos UCC i 2017, hvor han er uddannet i dansk, samfundsfag og madkundskab. Han underviser forskellige klasser på Damhusengens Skole, men har de fleste timer på 2. årgang.
Med et legat fra Smag for Livet har han sammen med Martha Andreassen udviklet undervisningsforløbet "Smagen af løg", der kan findes i Smag for Livets læringsapp, Fag med Smag
 
Rasmus Petersen er udnævnt til smagsambassadør og har i denne sammenhæng udviklet undervisningsmaterialet "Værtskab, smag og måltider", som kan downloades gratis fra lærings-app'en Fag med Smag.