Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning
  • Foto: Stagbird
    Foto: Stagbird

Du er her

Konference: Smag i undervisningen og det professionelle køkken

Begivenhed Hvordan kan smag inddrages i undervisningen på professionsuddannelser og uddannelser på mad -og måltidområdet? Og hvorledes kan smag være drivkraft i det professionelle køkken?

Det er temaerne, når Professionshøjskolen Absalon afholder afslutningskonference i Smag for Livet-regi. 

Flere undervisere, køkkenprofessionelle og beslutningstagere efterspørger viden, inspiration og undervisningsmateriale om smag til at udvikle måltider. Konferencen præsenterer resultater og perspektiver fra de sidste fire års arbejde i Smag for Livet.

På konferencen vil du:

  • blive klogere på, hvilken indflydelse smag har på læring, og hvordan smag kan bruges til at fremme læring og madmod hos børn og unge
  • blive inspireret til, hvordan du kan arbejde med smag i undervisningen, i det professionelle køkken og i skolemadsordninger
  • smage og opleve nogle af de tiltag, Smag for Livet har gennemført
  • få gratis bøger fra skriftserien SMAG udarbejdet i Smag for Livet.

Program:

9.30 - Indregistrering og morgenmad

10.00 - Velkomst og præsentation af Smag for Livet v. Anette Kamuk

10.15 - Baggrund for Smag for Livet - hvorfor fokus på smag? v. Ole G. Mouritsen

10.45 - Smag i praksis på Absalon v. Anette Kamuk

11.05 - Pause

11.30 - Smagsdidaktik v. Karen Wistoft

11.50 - Smag på skolemad v. Charlotte Mithril og Birthe Kofoed Mortensen

12.10 - Frokost

13.00 - Kræsne eller madmodige børn v. Annemarie Olsen

13.20 - Fag med Smag læringsapp v. Cathrine Terkelsen og Thomas Brahe

13.40 - Showcases, netværk, kaffe og sødt

  • Showcase 1: Find genvejen til materialer og eksperimenter på www.smagforlivet.dk
  • Showcase 2: Kom på rundtur i app’en Fag med Smag og opdag, hvordan du kan den bruges den i din undervisning
  • Showcase 3: Oplev hvordan video kan bruges til formidling om smag i praksis
  • Showcase 4: Hør hvordan studerende i deres uddannelse har eksperimenteret med smag med udviklingshæmmede
  • Showcase 5: Oplev Gyotaku: Fisketryk som læringselement i madkundskab 

15.00 - Farvel og tak for i dag

Det er gratis at deltage (alle deltagere får gratis bøger fra skriftserien SMAG udarbejdet i Smag for Livet, frokost, kaffe m.m.). Der opkræves dog et administrativt ’no show’-gebyr på 200 kr.

Tilmelding på phabsalon.dk senest d. 13. april 2018. 

Adresse: 
Professionshøjskolen Absalon
Ankerhus D-bygning
Slagelsevej 70-74
4180 Sorø
Danmark