Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Små anretninger - her hyldeblomstblinis med laks anrettet af elever fra Kongeskærskolen - kan få tænderne til at løbe i vand. Foto: Eva Rymann
    Små anretninger - her hyldeblomstblinis med laks anrettet af elever fra Kongeskærskolen - kan få tænderne til at løbe i vand. Foto: Eva Rymann

Du er her

Små retter skærper appetit og nysgerrighed

Søger...

Køkkentip Når man vil vække appetitten og styrke madlysten hos fx børn og ældre, kan små anretninger være en løsning, råder konst. direktør Kenneth Højgaard.

Ved at arbejde med nydelse og sensorik er det noget der tyder på, at der kan skabes en vis balance således, at det er muligt at inspirere både til madlyst og samtidig opnå en ”sansemæthed” og dermed undgå overspisning, hvor det måtte være relevant.

Små retter kan være med til at styrke appetitten og nysgerrigheden blandt børn og ældre.

Omtalt i artiklen

Konst. direktør, souschef, kok, cand.scient.

Fokusområde: Håndværk

Kenneth Højgaard er konstitueret direktør for Københavns Madhus. Han er uddannet kok og levnedsmiddelkandidat. Siden 2007 har han som kulinarisk iværksætter været med til at udvikle skolemadskonceptet EAT.

Lektor, cand.brom, projektleder

Anette Kamuk var medlem af Smag for Livets centerledelse i 2014-2018.

Anette Kamuk er lektor og projektleder på Ernæring- og Sundhedsuddannelsen ved Professionshøjskolen Absalon. Hun har særlig ekspertise i fødevarer og måltider, fødevaresikkerhed, sensorik, mikrobiologi, produktudvikling og innovation.