Gå til hovedindhold
  • Tang
    Tang

Du er her

Umami-salat med tang

Opskrift Vil du gerne opleve smagen af umami for fuld kraft, så prøv salaten her. Opskriften er til 4 personer.

Ingredienser:

3-4 blandede salater efter sæson

25 g græskarkerner

1-2 spsk soya

40 g parmesan

60 g valnødder m/1,5 dl vand og 4 g salt

1 spsk gærflager

50 g shiitake og lidt citronskal

Soltørret tomat

100 g panchetta el. bacon

Tørret tang

Umami-mayo:

3 æggeblommer

20 g dijonsennep

1 fed hvidløg

4 stk ansjos i olie

1⁄2 dl olivenolie

1 spsk Worchestershiresauce

1⁄2 dl sherryvineddike

Citron, salt

2-3 dl neutral olie

Lidt fintrevet parmesan

Fremgangsmåde:

  1. Kog valnødderne i saltvand, og bag i ovn ved 90-100° til de er lysebrune og sprøde / regn med op til et par timer
  2. Skyl salaterne, og tør grundigt. Pluk/skær i passende rustikke størrelser
  3. Rist græskarkerner på en tør pande til de puffer. Tilsæt soya, og fjern kernerne hurtigt fra panden - tør på papir
  4. Skær champignon i tynde skiver, og steg med lidt citronskal
  5. Blanchér tomaterne, læg dem i isvand, og fjern skindet. Skær kødet forsigtigt fra, så kernerne stadig hænger sammen
  6. Rist gærflagerne på en tør pande
  7. Skær panchetta/bacon i små tern, og steg dem bløde i en dråbe olie ved svag varme
  8. Umami-mayo: Pisk æggeblomme, sennep, Worchestershiresauce, sherryvineddike og presset hvidløg i 1 minut. Hak ansjoser fint, og bland i. Tilsæt først olivenolie og dernæst vindruekerneolie i en fin stråle, og pisk kraftigt imens
  9. Smag til med salt, citronsaft og fintrevet parmesan

Anret luftigt og fordelt på tallerken, så hver bid giver en nuanceret smagsoplevelse af konsistens, mundfølelse og umami.