Gå til hovedindhold
  • En del af natur/teknik-undervisningen foregår i det fri - med ramsløg eller andre spiselige sager. Foto: Stagbird
    En del af natur/teknik-undervisningen foregår i det fri - med ramsløg eller andre spiselige sager. Foto: Stagbird

Du er her

Smag i alle fag - undervisningsmaterialer til en temauge for en hel skole

Undervisningsmateriale I maj 2016 holdt Smag for Livet og Kongeskærskolen i Allinge temauge med smag i samtlige fag og for 0. - 8. klasse. Her er materialet, der blev brugt.

En hel skole - en hel uge - og i alle fag. Det er grundtanken bag Smag for Livets temauge "Smag i alle fag".

Så der var osteproduktion i natur/teknik, dufte og erindringer i engelskundervisningen, sennepsfremstilling i historie, mayonnaise-beregninger i matematik og gelekirsebær i fysik, da samtlige elever og lærere i 0. - 8. klasse på Kongeskærskolen i Allinge gennemførte sammen med Smag for Livets forskere og formidlere.

Ambitionen var at bruge smag - og elevernes æstetiske erfaringer - som en indgang til læring i alle skolens fag. Smag kan bruges både som emne og som undervisningsværktøj på alle klassetrin og i alle fag, lød konklusionen efter en uges arbejde med smagen på mange måder.

Materialet fra temaugen kan downloades fra denne side i en foreløbig version, og alle er velkomne til at bruge det i sin helhed eller plukke i det.

Senere på sommeren vil materialet blive fuldt didaktiseret og gjort tilgængeligt på disse sider samt på en ny app med undervisningsmateriale fra Smag for Livet.

Undervejs i temaugen dokumenterede fotograf Torben Hjorth, hvad eleverne oplevede. Se videoer med eleverne på linket her.

Temaugen "Smag i alle fag" var tilrettelagt af Liselotte Hedegaard og Annemarie Olsen i samarbejde med Kongeskærskolen i Allinge.

Omtalt i artiklen

Adjunkt, PhD.

Fokusområde: Læring

Liselotte Hedegaard er medlem af Smag for Livets centerledelse. Hun er ansat som adjunkt ved University College Lillebælt, hvor hun varetager projektledelsen af UCLs arbejde i Smag for Livet.

Liselotte Hedegaard har en baggrund i filosofi. Hendes forskningsinteresser retter sig mod sanseerfaring, særligt indenfor rammerne af fænomenologisk undersøgelse. I praksis arbejder hun med, hvordan sanseerfaring, specielt smag, kan anvendes i det pædagogiske og didaktiske arbejde.

 

Lektor, ph.d.

Fokusområde: Håndværk.

Annemarie Olsen er en del af centerledelsen i Smag for Livet. Hun er lektor i sensorik og forbrugervidenskab ved Københavns Universitet.

Annemarie Olsen er ekspert i børns smagspræferencer og hvordan de påvirkes.