Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Prægtig Skørhat. Foto: Mikael Schneider
    Prægtig Skørhat. Foto: Mikael Schneider

Du er her

Prægtig Skørhat

Kort fakta :

Prægtig Skørhat begynder at dukke op i juli. Skørhatte kan være for viderekomne at artsbestemme, så vær varsom og øv dig på at kende forskel ved hjælp af en god svampeguide. Alle er de kendetegnet ved, at hatten bærer lameller, og at stokken "krummer", hvis man brækker den fra hinanden (til forskel fra andre bladhatte, der splittes op i fibrede, aflange stykker).

Prægtig Skørhat har smuk rød hat, hvid men lidt rødmende stok, og hvidlige lameller. Smager helt mildt. Skal tilberedes.

Man kan være heldig at finde dem i ret store mængder, og så er de rigtig gode til at forlænge stuvningen af de finere kantareller.

Generelt er alle mildt smagende skørhatte spiselige. Man kan med forsigtighed derfor smage – ikke spise – en lille flig af svampen, inden man beslutter sig for at bruge den. Smager den mildt, er den fin. Smager den skarpt eller brændende, spytter du ud og lader svampen stå.