Gå til hovedindhold
  • Rabarberkompot undervejs. Foto: Eva Rymann
    Rabarberkompot undervejs. Foto: Eva Rymann

Du er her

Sild med rabarberkompot

Opskrift Sildeopskrift fra 'Smag i alle fag' på Kongeskærskolen.

Opskrift til 1 pers.

Rabarberkompot

Ingredienser:

- 70 g rensede rabarber
- 20 g sukker
- Korn af ½ stang vanilje

Fremgangsmåde:

- Skær rabarberne i små stykker á ca. 1-2 cm.
- Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og stang i en gryde
- Kog ved svag varme i ca. 10 min.
- Tag vaniljestangen op og afkøl kompotten.

Bagte sild

Ingredienser:

- 1 stk. sildefilet pr elev i gruppen – dryp af på køkkenrulle
- Bornholmsk rapsolie
- Lidt salt

Fremgangsmåde:

- Dryp sildene af på køkkenrulle
- Læg sildene på skindsiden på bageplade med bagepapir
- Pensl med olie og drys med salt
- Bag ca. 10 minutter ved 150 grader i midten af ovnen

Rugbrød

Ingredienser:

- ½ skive rugbrød pr. elev i gruppen
- Lidt rapsolie
- Lidt salt

Fremgangsmåde:

- Skær rugbrødet ud i halve.
- Pensl med olie og drys med lidt salt.
- Rist i ovnen på en bageplade med bagepapir ved 150 grader i ca. 5 minutter.

Tilbehør

Ingredienser:

- 1 radise – vask og skær dem tyndt
- 1/4 bundt purløg – skær fint ud
- ½ æg – kog i 7 min og køl af, hak groft

Fremgangsmåde:

- Vask radiserne og skær dem tyndt ud
- Skær eller klip purløgen ud i små stykker
- Kog æggene i 7 min og køl af, hak groft

Anret sildene på rugbrødet, og læg rabarberkompot ved. Drys først med hakket æg og derefter med radiser og purløg.

Se elever fra Kongeskærskolen i aktion på Folkemødet her.