Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Sauce Poivre

Kort fakta :

Ingredienser

  1. 50 g gulerødder
  2. 100 g løg
  3. 3 persillestilke
  4. 1kvist timian
  5. 2 laurbærblade
  6. 1/2 dl olie
  7. brunede vildtskrog
  8. ca. I/2 dl vineddike
  9. vildtsky
  10. 1 I espagnole
  11. 1/2 tsk. knust, sort peber
  12. 50 g koldt smør

Fremgangsmåde

  • Fintsnittede løg og gulerødder brunes i olie, tilsættes persillestilke, laurbærblade, peber og timian, nedkoges med vineddike, tilsættes vildtskrog og afkoges med vildtsky i ca. 1 time.
  • Fonden passeres og nedkoges med espagnole, koges blank under afskumning, monteres med koldt smør og smages til.
  • Evt. stegesky/marinade indgår i tilberedningen af saucen.