Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Sauce Chasseur

Kort fakta :

Ingredienser

  1. 100 g hakkede skalotter
  2. 50 g tomatconcassé eller lidt tomatpure
  3. 200 g champignons i skiver
  4. 25 g smør
  5. 3 1/2 dl hvidvin
  6. 1 l demi-glace
  7. ca. 1/2 dl grovhakket persille

Fremgangsmåde

  • Finthakkede skalotter svitses i smør, tilsættes champignon, svitses igen og indkoges med hvidvin, tilsættes tomatconcassé/tomatpure og demi-glace tilberedt med stegesky fra retten.
  • Saucen koges op og skummes af.
  • Monteres med koldt smør og smages til. Ved anretningen tilsættes grovhakket persille.
  • Sauce chasseur kan tilberedes med rødvin i stedet for hvidvin til visse retter, hvor det står i opskriften.