Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Sauce Bordelaise

Kort fakta :

Ingredienser

  1. 100 g hakkede skalotter
  2. 50 g koldt smør
  3. 25 g smør
  4. 100 g oksemarv
  5. 3 1/2 dl rødvin
  6. lidt suppe
  7. 1 I demi-glace

Fremgangsmåde

  • De finthakkede skalotter svitses i smør, nedkoges med rødvinen, tilsættes demi-glace, fremstillet med stegesky fra retten, koges ud, afskummes, passeres og monteres med koldt smør.
  • Ved anretningen tilsættes skiver af oksemarv, der er pocheret i lidt suppe eller rødvin. Saucen smages til.
  • I Danmark tilsættes ofte ca. 100 g hakkede, svitsede champignons, og saucen passeres ikke.