Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Madpakke boller
    Sandwichboller til madpakken

Du er her

Sandwichboller med revet æble

Søger...

Opskrift Opskrift på hjemmelavede sandwichboller, som kan give madpakken et pift.

Ingredienser

(mindst 12 store boller)

  • 6 dl vand
  • 2 dl ymer 3,5%
  • 20 g gær
  • 80 g solsikkekerner
  • 80 g havregryn
  • 240 g revet økologisk æble (2 store æbler med skræl)
  • 3 tsk salt
  • 550 g økologisk grahamsmel
  • 750 g økologisk hvedemel

Fremgangsmåde

Gæren røres ud i det lune vand. De øvrige ingredienser tilsættes. Dejen hæver køligt natten over. Bollerne formes og hæver ½ time. Bages ved 260 grader i 4 min og derefter ved 220 grader i 16-18 min.