Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Foto: Jonas Drotner Mouritsen

Du er her

Søl

Kort fakta :

Søl (Palmaria palmata) er en spiselig rødalge. Søl kaldes også dulse. 

Søl har længe været brugt til menneskeføde i mange kystegne, særligt ved kysterne i den nordlige del af Stillehavet og Atlanterhavet. Søl findes også i danske farvande.

Tangen har mørkerøde eller violette blade, som bliver op til en halv meter lange med varierende bredde. Bladene er ofte fligede som fingrene på en hånd.

Søl vokser de fleste steder i den nedre del af tidevandszonen, og den kan derfor nemt indsamles ved lavvande. Søl høstes i forårsmånederne.

Søl har en saltet og nøddeagtig smag. Den bruges ofte i brød, fiske- og grøntsagssupper, fiskeretter eller ristet som snack.